dissabte, 17 de març del 2007

No a la guerra

Aquesta tarda a Barcelona la plataforma aturem la guerra ha convocat una manifestació. Donat que no hi podré anar, voldria deixar una petita mostra de solidaritat a través del bloc.

Tanmateix, encara que a les principals ciutats del món també es convoquin diferents manifestacions, serà difícil que s'aconsegueixi aturar la barbàrie. No es tracta de pessimisme, sinó de realisme. Els EEUU no marxaran de l'Iraq fins que no s'adonin que no hi tenen res a fer. Fa quatre anys que dura aquest enfrontament i moltes són les manifestacions realitzades. Sempre que n'han fet alguna a la meva ciutat hi he anat, però no sé de què ha servit. Cada dia hi ha atemptats a l'Iraq, cada dia moren iraquians. Milers i milers d'iraquians han fugit d'un país que ja no existeix, com deia avui una noia iraquiana que viu a Barcelona.

Tot i això, val la pena seguir recordant que la guerra, qualssevol guerra és desastrosa, irracional, repulsiva, recriminable, estúpida i criminal.

"Els exèrcits permanents (miles perpetuus) han de desaparèixer totalment amb el temps. Doncs suposen una amenaça de guerra per a altres Estats amb la seva disposició a aparèixer sempre preparats per a la guerra. " I. Kant: Sobre la pau perpètua

1 comentari: