divendres, 18 de maig del 2007

Sorpreses de la vida

Després de dos dies de correcció intensa dels exàmens de segon de batxillerat, avui, un cop ja havia donat les notes de la tercera avaluació, els meus alumnes m'han regalat aquest petit-gran ram de flors. Ha estat tan gran la meva sorpresa que m'he quedat sense saber gairebé què dir. Un tímid gràcies i poca cosa més.



Com deia Sèneca: "Mai no és poc el que és prou; mai no és prou el que és poc."

6 comentaris:

  1. Anna, Wittgenstein també ens ho va posar força fàcil per a "parlar" d'ocassions com aquestes: "Del que no se'n por parlar, no se n'ha de dir res".

    No cal dir res més, doncs. Tens el re-coneixement dels teus alumnes, i crec que en una Mestra de Filosofía com tú, no et cal res més.

    Salutacions cordials, i felicitats per la tasca.

    ResponElimina
  2. Gràcies, però no sóc mestre de res, en tot cas sóc professora de filosofia (almenys és el que intento).

    ResponElimina
  3. Segons el DIEC2:

    MESTRE-A:

    1 1 m. i f. [LC] [PE] Persona que ensenya una ciència, un art, un ofici, o té el títol per a fer-ho. Mestre de música, de cant, de ball. Mestre de gimnàstica, d’equitació. Una mestra de piano. Mestre de llengües, d’anglès, d’alemany.
    1 2 m. i f. [LC] [PE] Mestre d’ensenyament primari. El mestre de Tiana. La mestra de Montgat. Fer de mestre a Montcada. Escola normal de mestres.
    1 3 [LC] [PE] mestre d’estudi [o mestre d’escola, o mestre de minyons] Mestre d’ensenyament primari.
    1 4 m. i f. [LC] Persona de qui hom és deixeble. Ell ha estat el meu guia, el meu mestre.

    PROFESSOR-A:

    professor professora

    1 m. i f. [LC] [PE] [PR] Persona que ensenya una ciència, un art, una disciplina. Una professora de matemàtiques, de física, de química. Un professor de música. Un professor de llatí.
    2 m. i f. [MU] [PR] Músic que integra una orquestra, una banda, etc. Els professors d’una orquestra.

    Escolleix l'acepció que t'escaigui més. Ambdues són vàlides per a designar el mateix. És el que té el joc del llenguatge!... =)

    Salutacions cordials.

    ResponElimina
  4. No és ben bé el mateix, si t'hi fixes bé a MESTRE-A apareix dues vegades Mestre d’ensenyament primari vet aquí la gran diferència. Diries a un professor catedràtic d'Universitat que és un mestre????
    No entenc perquè als professors de secundària sempre se'ns vol rebaixar de categoria. Si fossis professor de secundària ho entendries i més ara quan ens volen fer passar per mestres sense tenir en compte la nostra especialització!!!
    anna

    ResponElimina
  5. Cram, caram... Sí que teniu la pell fina alguns docents.... I jo que havia cregut que lo de dir "Mestre" a un professor era un afalagament... Caram, caram... Rectifiquem doncs, professora, i no em castigui de cara a la pared. Li prometo que copiaré els "Assaigs" de Montaigne 1000 vegades, va... =)

    Salutacions cordials.

    ResponElimina
  6. Aleshores la diferència entre mestre i professor és que els primers ensenyen a primària i els segons a secundària? No m'ha quedat massa clar.
    Per cert, estar a la secundària és estar en una categoria superior que a la de primària? No sé si és la seva intenció rebaixar els mestres de primària, però si ho era, no estic d'acord amb vostè.
    Crec que no es pot parlar de categories, tan important és la feina de primària com la de secundària o batxillerat.
    Espero que hagi tingut un bon començament de curs.
    Atentament
    Maria

    ResponElimina