dijous, 4 de juny del 2009

Superar les adversitats

Ahir pensant en les adversitats de la vida vaig ensopegar amb aquest text. Tindrà raó Aristòtil?

"L'home autènticament bo i conscient fa bona cara a tots els cops de la sort, i en totes les circumstàncies sabrà treure dels esdeveniments el major profit possible. [...] I si això és així, mai pot ser desgraciat un ésser que posseeix la felicitat, ni deixa de ser feliç, malgrat que li sobrevinguin les desgràcies de Príam. No és, doncs, variable ni accessible fàcilment el canvi. No serà fàcil decantar-lo de la seva felicitat; les desgràcies comunes no seran suficients per fer-ho; seran necessàries, en tot cas, grans i múltiples desgràcies, com a conseqüència de les quals necessitarà temps per reconquistar la felicitat; si arriba a ser el cas, serà després d'un llarg període de temps i després d'haver aconseguit grans i belles satisfaccions." Aristòtil: Ètica a Nicòmac




2 comentaris:

  1. Afinitats de la vida! Precisament, de les poques pàgines que vaig rellegir abans d'ahir d'Aristòtil, aquesta hi era. És mel pura. I l'acudit és molt bo també.

    Salutacions!

    ResponElimina
  2. Per cert, jo crec que sí que té raó. La meva creença pot estar molt errada; en tots els grecs hi veig el mateix esperit de conrreu d'impertorbabilitat en el calent desig de recerca de la felicitat.

    ResponElimina