dimecres, 8 d’abril del 2009

Reiniciar

Ahir per curiositat estava llegint un horòscop d’un diari i em va impactar una frase: “Si la teva vida està en pausa, ara és el moment de reiniciar.” Vaig pensar que era una expressió molt ocurrent i que a vegades estaria bé poder-la aplicar en qualsevol situació vital, econòmica, social, política... Però no és tan senzill.

Quan una màquina es bloqueja, ja sigui un ordinador, una màquina de fotocòpies, un robot o qualsevol altre aparell, reiniciar és una opció fàcil. Només cal prémer un botó per tancar el procés i tornar a engegar al cap d’un moment. En canvi, quan una situació vital o social es bloqueja, no hi ha cap botó a prémer. Si fos tan fàcil, com això, situacions de crisi com les actuals es podrien resoldre en un tres i no res. Tornar a començar de nou és complicat. Tanmateix no és impossible.

Amb la vida encara és més difícil. Hi ha moments en que els esdeveniments poden conduir a un bloqueig mental i no hi ha maneres de trobar el botó adient que permeti tornar a posar en marxa un nou projecte. Tanmateix, tampoc no és del tot impossible.

A nivell físic en els humans no hi ha reinici, però mentalment és diferent. Es poden canviar idees, projectes, principis... Però cal tot un complex procés de reinicialització que no tothom està disposat a fer, ni vol fer. Sovint pensem que som nosaltres qui hem de canviar, sense tenir en compte que potser els altres també han de participar en el canvi. En algunes situacions caldria fer un reinici complet que englobés cadascuna de les parts. On està el botó que cal prémer? Aquesta és la qüestió.



2 comentaris:

  1. Reiniciar, reiniciar, potser no!.
    Ara bé, tenint en compte que a EEUU, uns científics han identificat una molécula que està en la base del funcionament de la memòria. I tenint en compte també, que han trobat un medicament per a bloquejar-la......
    Tenint en compte això, és qüestió de temps, aviat podrem esborrar els records dolents i quedar-nos com nous.. És a dir, reiniciar-nos.!

    ResponElimina
  2. Que la memòria és selectiva ja ho sabíem, però la idea era que seleccionava l'inconscient, no? Això de bloquejar la memòria per voluntat pròpia, uf, no sé si m'agrada o em fa por! Com era aquella frase... un record és una cosa que es té o que s'ha perdut?

    ResponElimina