dilluns, 18 de juny del 2007

Saber perdre

Després que el Barça hagi perdut la lliga tot han estat recriminacions cap el club i els jugadors, que si no han fet res, que l’equip no rutlla... Certament n’hi ha que no saben perdre.

Quan es perd s’ha de tenir en compte el que s’ha fet malament, però també el que s’ha fet bé i intentar millorar els aspectes més negatius. Saber perdre és tota una virtut que no tothom té. El que no es pot fer és negar a l’altre, criticar-lo o ignorar-lo. Això és el que fa Fernando Alonso amb el seu company d’equip Lewis Hamilton. Ahir quan es va acabar la cursa l’Alonso al baixar del seu Fórmula 1 no va esperar al seu company per felicitar-lo. Potser estava cansat, però no és excusa. Tot i que després se’ls va veure agafats, tots dos junts al pujar el podi, l’Alonso estava molt seriós i empipat per no haver guanyat, en comptes d’estar content perquè havia guanyat el seu company.

El que succeeix és que sempre volem guanyar, ser els millors, vèncer als altres i a vegades els altres són millors que nosaltres. S’ha de saber reconèixer els èxits i victòries dels altres, encara que ens sàpiga greu per no haver-ho aconseguit nosaltres. El que hem de fer és superar-nos davant els fracassos i intentar, sempre que sigui possible, no tornar a perdre.

Cada fracàs ensenya a l’home alguna cosa que necessitava aprendre Voltaire

1 comentari:

  1. Alonso ja sabem com és, sempre vol guanyar i quan veus un que és millor que tu i a tu t'ha costat més, no és fàcil, s'ha de saber perdre però es demostra que no tots en saben. Sobre el Barça, tots els culés ho imaginavem que perdriem la lliga, no sé que s'esperava, estava clar...

    ResponElimina