dijous, 31 de desembre del 2009

Menú fi d'any 2009!

Ara que s'acaba l'any diuen que és el moment de pensar bons propòsits pel nou any. Alguns es proposaran deixar de fumar, o bé ser millors, més perfectes:



En canvi altres es faran preguntes com:  Sucumbiran els filòsofs a la derrota de la filosofia?

"¿Cómo saberlo? Sobrevivir o sucumbir - que por las dos cosas se podría preguntar con idéntica razón- són designios exagerados, excesivos, que difícilmente aceptan, en su dramatismo, ser respondidos desde la sensatez y el sosiego. Confieso no tener muy clara la naturaleza de la derrota, lo que es como aceptar que no termino de saber muy bien ante qué enemigo ha sucumbido la filosofía -si es que tal cosa se ha producido-, y mi perplejidad acaso constituya un indicio de relevante. Porque no hay que descartar la posibilidad de que el campo en el que se ha librado la batalla presuntamente perdida por nuestro discurso no haya sido el de la inteligencia, ni tan siquiera del saber. Quizá la filosofía ha sido derrotada en los despachos y no en las aulas, no mediante argumentos, sino a través de disposiciones ministeriales, y en tal caso la derrota sólo estaría informando de su debilidad, no de su valor." Manuel Cruz (2009): Menú degustación. Península: Barcelona.          

Mentre anem reflexionant, l'any 2009 s'acaba:
 



4 comentaris:

  1. Hola Anna!

    Malgrat les trabes que ens vagis posant, seguirem en la lluita...

    Desitjo que tinguis una molt bona entrada d'any!

    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Gràcies Joan, suposo que vols dir "que ens vagin posant" perquè jo no he fet res. També estic en la lluita.

    ResponElimina
  3. Ostres, sí, perdona!! jajaja... Volia dir exactament això, "que ens vagin posant"...

    Bon any, Anna!

    ResponElimina
  4. Bon any a tonhom!

    Lluiteu vosaltres els profesionals i nosaltres els amateurs! Mentre quedi una ment hi ha esperança! Vull creure en aquell tòpic que diu que les crisis són grans generadores de pensament.

    Els de la meva generació vam tenir la gran sort d'encara gaudir de la filosofia a les aules. Personalment per mi va ser un "despertar". I l'Anna va ser una de les persones que va encendre una de les guspires...Gràcies ;)

    Una abraçada

    ResponElimina