dissabte, 3 de febrer del 2007

Mini manifest de la filosofia al ciberespai (II)

Si la filosofia en el ciberespai es presenta d’una manera diferent de com ho havia fet en èpoques anteriors, com serà el filòsof en el ciberespai, el ciberfilòsof? En tant que la consciència s’ha connectat, convertint-se en ciberconsciència, quina serà la característica que definirà millor al filòsof en la xarxa internàutica?

2. Informació, Comunicació i Coneixement són els trets que distingeixen la societat actual. Coneixement, reflexió i creació són els trets del ciberfilòsof. Entre ells només un punt d’unió i dos elements de dispersió.

El ciberfilòsof ja no pot restar per sempre més tancat en ell mateix, guardant els seus materials i idees en el bagul de la saviesa privada, sinó que ha de donar llibertat a les seves idees i no tenir vergonya o timidesa de fer-les públiques. Es podria dir que el ciberfilòsof serà l’encarregat de fer sortir a la filosofia de l’armari, fent servir una metàfora popular, o de la caverna (fent servir el conegut mite platònic) on paradoxalment s’ha acomodat, quan en realitat és la filosofia la que ens hauria d’ajudar a sortir-ne. A més a més, també es pot afegir que el ciberfilòsof hi pot guanyar en coneixement, perquè pot comprovar quin grau d’acceptació tenen les seves tesis i argumentacions i corregir els errors a partir dels comentaris que li puguin comunicar la resta d’internautes.

Una altra de les característiques que han d’ajudar a definir el ciberfilòsof és el seu caràcter original i provocatiu en l’exposició del seu pensament i reflexions. A Internet hi ha molta informació, a hores d’ara podem dir que la xarxa està saturada d’informació, per tant si es pretén que les idees siguin captades pels internautes, aquestes han d’oferir quelcom nou, diferent, original i provocatiu, només d’aquesta manera seran tingudes en compte i podran produir noves reflexions.


2 comentaris:

  1. http://joantello.blogdiario.com és la pàgina d'acudits visuals i reflexions de Joan Tello, l'autor de "L'art de trontollar". Un llibre que em vaig trobar per sorpresa (i bona), sortit sembla ser del no-res, un llibre de fragments que intenta com diu l'autor "deslimitar", "musicar l'anomalia". Potser sigui un símptoma de la filosofia del nou mil·leni.

    ResponElimina
  2. infinite referred haystack wanted entity othersturkey differ solutionwith modifying sense dynamics
    lolikneri havaqatsu

    ResponElimina