dijous, 15 de novembre del 2007

Dia mundial de la filosofia i un nou llibre

El 15 de novembre se celebra El Dia Mundial de la Filosofia, que va ser instituït per l'Organització de la Nacions Unides per a l'Educació , la Ciència i la Cultura (UNESCO) l'any 2002 com a resultat de la necessitat de la humanitat de reflexionar sobre els esdeveniments actuals i fer front als desafiaments o reptes que se'ns plantegen. Es va triar el tercer dijous de novembre com a Dia Mundial de la Filosofia perquè és el dia en què va néixer Sòcrates.

Segurament un dels desafiaments més importants de la societat actual i que demana una urgent reflexió filosòfica és la tecnologia. Ara bé, com diu la contraportada del meu nou llibre: la filosofia de la tecnologia és una disciplina recent. Fins fa poc els filòsofs creien que la tècnica era una qüestió menor, lligada a la ciència. Però això ha canviat. La tecnologia planteja avui reptes teòrics des de la responsabilitat ètica dels enginyers al paper extraordinari que pot arribar a tenir en la nostra vida. Per això us convido a comprar-lo i a llegir-lo.

3 comentaris:

  1. Felicitats pel llibre. Espero comprar-lo i que jo només sigui un de molts.
    Llaudal

    ResponElimina
  2. Agradable sorpresa, encara que no és inesperat. Espero que ens en facis la presentació algun dia. Mentrestant, l'afegirem a la pila dels que llegirem quan no haguem de corregir, tenir visites de pares, resoldre imprevistos, preparar classes, ... i mantenir els blocs! Enhorabona!

    ResponElimina
  3. Gràcies a tots dos pels vostres comentaris.

    ResponElimina